Lägg golv som proffsen

Hej, idag kommer jag att prata med er om golvläggning, och hur ni kan göra detta jobb som proffsen!

Golvläggning är en färdighet som kräver lite övning, men när du väl har fått grepp om den kommer du att kunna lägga golv i vilket rum som helst med lätthet. Först måste du välja ditt golvmaterial och bestämma hur mycket du behöver av det för utrymmet. Kom ihåg att om du gör detta i ett hem med öppen planlösning så ta ett golv som passar i alla rum! När du väl har bestämt dig för vilken typ av material dina nya golv ska vara kan du börja lägga dem!

Börja med att ta bort de gamla golven och städa upp allt skräp som kan ha blivit kvar som ett resultat av detta. Om ditt golv ska läggas över betong eller en annan hård yta, se till att hela ytan är jämn och att det inte finns några ojämnheter som kan hindra dig från att lägga golvet ordentligt. När ytan har förberetts och är redo att ta emot nya golv lägger du ut ett första lager lim som fungerar som en primer för det golvmaterial du valt.

Nästa steg är att lägga ett andra, tjockare lager lim ovanpå det första och se till att följa alla tillverkarens anvisningar noggrant. Vid det här laget kan det vara praktiskt att ha någon som hjälper dig med processen – två personer gör det mycket enklare! När limmet har torkat helt är du redo att börja lägga ditt golvmaterial! För material som trä- eller laminatgolv är det bara att skära dem i bitar som är tillräckligt stora för varje enskilt rum och sedan lägga ut och limma dem på ytan. Var bara noggrann och ha inte för bråttom, så kommer detta att gå alla tiders!

Jonathan i Haninge