Vill du bli elekriker?

I det här inlägget kommer jag ta upp med er vad en elektriker gör. Ett jobb som jag har och som jag älskar. Det behövs många elektriker och jag vill slå ett slag för yrket. Bara här i Söderhamn med omnejd saknas det ungefär 50 stycken. En elektriker arbetar med allt som rör el. Han eller hon installerar, underhåller och reparerar elektriska installationer och maskiner. Det elektriska systemet är viktigt för att allt ska fungera i ett hus eller på en arbetsplats. Hen måste vara duktig på att hantera elektriciteten på ett säkert sätt. Han eller hon måste också ha kunskap om byggnadsmaterial och elektriska installationer. Det kan vara ganska stressigt ibland, men det är också roligt att lösa problem på ett säkert sätt. De måste också ha kunskap om byggnadsmaterial och elektriska installationer. 

Det var min pappa som jobbade i det här yrket och det blev så att jag följde i hans fotspår. Jag har aldrig haft tråkigt på jobbet en enda dag och särskilt kul är det ju att fler och fler kvinnor får upp ögonen för detta jobb. Det är bra att det inte bara är män som vill bli elektriker för kvinnor är som regel inte lika stressade som män och kanske är de lite mer noggranna. Sedan är det alltid roligt att det är en mix av både män och kvinnor på en arbetsplats. Någon arbetslöshet finns det inte och även om jag för egen del aldrig skulle kunna tänka mig att flytta från Söderhamn så finns det lediga jobb i hela landet och även internationellt. Som elektriker kan du jobba i hela världen och i många länder behövs det svenska elektriker till stora infrastrukturprojekt. Hoppas att någon av er kommer att bli en blivande kollega till mig, det är bara att söka in!